هشت نكته که بايد درباره ويندوز 8 بدانيد


 





 
گردهمایی BUILD که اخیرا در کاليفرنيا برگزار شد، ضيافت رونمایی از ويندوز 8 به شمار می‌رفت. با اينکه طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته چه به صورت رسمی و چه در قالب شايعات اينترنتی، اطلاعات گوناگونی درباره سيستم‌عامل آتی مايکروسافت انتشار يافت ولی BUILD جایی بود که در آن ويندوز 8 معرفی شد.
ويندوز 8 شاهد بنيادی‌ترين تغييرات از چندين سال گذشته تاکنون و شايد در کل تاريخ سيستم‌عامل‌های مايکروسافت بوده‌است. اين سيستم‌عامل مجموعه‌ای از امکانات و بهبودهای جديد را به نمايش گذاشته‌است؛ از واسط کاربر جديد Metro که مرا بسيار به ياد سيستم‌عامل موبايل ويندوز‌فون 7 انداخت، گرفته تا يکی از پرهياهوترين تغييرات يعنی سازگاری با معماری‌های غيراينتلی که باعث می‌شود روی دستگاه‌های مبتنی بر ARM نيز قابل اجرا باشد.
مايکروسافت با وجود رونمایی خبرساز ويندوز 8 در کنفرانس BUILD، درباره زمان فروش و قيمت آن و اينکه آيا همچون ويندوز 7 در چند نسخه مختلف عرضه خواهد شد يا نه، چيزی بر زبان نياورد. با اين‌ وجود باور عمومی بر اين است که ويندوز 8 در پاييز سال 2012 عرضه خواهد شد که بر جدول زمانی گفته شده در اظهارنظرهای غيررسمی مديران و گفته‌های به بيرون نشت کرده نيز منطبق است. علاوه بر اين، ويندوز 7 تقريباً يک سال پس از اولين رونمایی در گردهمایی 2008 PDC عرضه شد و در نتيجه زمان تخمينی برای انتشار ويندوز 8 در پاييز 2012 غيرمنطقی نيست.
در اينجا می‌خواهيم هشت نکته جديد درباره ويندوز 8 را به اطلاع شما برسانيم.

سازگاري با پردازنده‌های ARM
 

شايد بزرگ‌ترين تغيير روی داده در ويندوز اين باشد که سيستم‌عامل جديد ردموند از اين پس روی کامپيوترهایی با پردازنده‌های غيراينتلی نيز قابل اجرا خواهد بود. چون ويندوز 8 خواهد توانست روی دستگاه‌های مبتنی بر معماری ARM نيز اجرا شود. بدين ترتيب اين سيستم‌عامل به دامنه گسترده‌تری از تجهيزات گوناگون از دستکاپ گرفته تا کامپيوترهای لوحی رسوخ خواهد کرد.

واسط كاربري جديد
 

طراحی ويندوز 8 تغييرات زيادی را به خود ديده‌است که شايد چشمگيرترين آن‌ها واسط کاربري جديدش با نام Metro باشد. البته يک انتخاب ديگر نيز در نظر گرفته شده و آن واسطی است که به طراحی سنتی‌گونه ويندوز 7 شباهت بيشتری دارد و کاربران می‌توانند با کليک روی دکمه Start به مد Metro و با کليک روی Computer به مد قديمی سوييچ کنند. همان‌طور که واسط کاربر Mac OS X Lion از سيستم‌عامل موبايل اپل يعنی iOS بسيار اقتباس کرده‌است، ويندوز 8 نيز در طراحی خود از سيستم‌عامل موبايل مايکروسافت يعنی ويندوز‌فون 7 وام گرفته‌است. سيستم‌عامل جديد از قابليت live tiles بهره می‌برد. اين ويژگی به کاربران اجازه می‌دهد تا به برنامه‌ها دسترسی يافته و اطلاعاتی را که به صورت زنده به‌روز شده‌اند (مثل اعلان‌ها) ببينند. به‌علاوه، ويندوز 8، هم از نمايش کامل محيط يک برنامه و هم از نمايش ناکامل آن پشتيبانی می‌کند. همچنين می‌توان يک برنامه را در نوار کناری پنجره قرار داد، قسمتی شبيه ريبون در نرم‌افزار Word نيز به ويندوز اکسپلورر افزوده شده‌است و File Manager نيز ارتقاء پيدا کرده‌است.

واسط چندلمسی سازگار با تبلت
 

در سال‌های اخير حرکات لمسی به يکی از تجارب روزمره در تعامل با دستگاه‌های کامپيوتری مبدل شده‌اند؛ کافی است انگشت‌تان را روی صفحه اسمارت‌فون، تبلت، نمايشگر و ديگر دستگاه‌های مشابه بکشيد تا دستور مربوطه اجرا شود. مايکروسافت طی رونمایی از ويندوز 8 نشان داد که چگونه با ضربه‌زدن به برنامه‌ها (شبيه آن چيزی که در OS X Lion اپل می‌بينيم) می‌توان برنامه‌ای را که در پس‌زمينه پنجره جاری، در حال اجرا است به نوار کناری آن برنامه منتقل کرد. قابليت ديگر در ويندوز 8 يک صفحه‌کليد لمسی و دو بخشی بود که در صورت استفاده روی تبلت‌ها ورودی‌های ناشی از ضربه‌های انگشت را ساده‌تر دريافت می‌کند.

انتشار نسخه Developer’s Preview
 

مايکروسافت نسخه Developer Preview ويندوز 8 را در روز سه‌شنبه 14 سپتامبر منتشر کرد که اگر مشتاقيد تا زودتر از موعد رسمی از ويندوز 8 استفاده کنيد، می‌توانيد نسبت به دريافتش اقدام کنيد. اين نسخه شامل دو ويرايش 64 بيتی (x64) با ابزارهای توسعه جهت ساخت برنامه‌ها و 32 بيتی ((x32 بدون ابزارهای توسعه است که می‌توانيد آن‌ها را از پايگاه اينترنتی Windows Dev Center دانلود کنيد. هشدار: در صورت مواجهه با مشکل هيچ‌گونه پشتيبانی رسمی دريافت نخواهيد کرد ولی مايکروسافت اعلام کرده‌است که اگر مشکل بزرگی بروز کند، ممکن است ترميم‌های مورد نياز برای رفع آن‌را عرضه کند.

پشتيباني از Xbox Live
 

مايکروسافت می‌خواهد تجربه بازی با کامپيوترهای شخصی را با کنسول‌های بازی خود يک‌دست کند و برای اين‌کار Xbox Live را به دسکتاپ آورده‌است. درباره چگونگی اين اتحاد اطلاعات کمی در دست است ولی لری هيرب، مدير برنامه‌‌سازی برای اکس‌باکس در يکی از پست‌های بلاگش نوشته‌است که آوردن اکس‌باکس لايو به ويندوز 8 بخشی از نگرش ما است مبنی بر اينکه دسترسی به سرگرمی مورد نظر شما و به‌اشتراک‌گذاری آن با کسانی که دوست‌شان داريد، آسان شود.

سازگار با فناوری ابر
 

ويندوز 8 با سرويس‌های ابری مايکروسافت ارتباط تنگاتنگی دارد. هر يک از کاربران ويندوز 8 يک حساب SkyDrive خواهند داشت (شايد يک شخص از قبل اين حساب را داشته باشد يا بخواهد حساب جديدی باز کند) که می‌توانند به وسيله آن درست همان‌طور که به فايل‌های خود روی کامپيوتر محلی دسترسی دارند، به فايل‌های ذخيره شده‌شان در SkyDrive نيز دسترسی پيدا کنند. ويندوز 8 همچنين به کاربران اجازه می‌دهد تا به سيستم ديگری که با SkyDrive مرتبط است، متصل شوند و حتی درصورت وجود فايروال نيز از طريق آن سيستم به فايل‌های خود دسترسی پيدا کنند.

فروشگاه نرم‌افزار (App Store)
 

امنيت بيشتر و بيشتر
 

می‌دانيم، می‌دانيم.... با هر بار انتشار نسخه جديد ويندوز، در بوق و کرنا می‌کنند که امنيت آن بهتر شده‌است، ولی به حرف‌مان گوش کنيد. ويندوز 8 چنان طراحی شده که هنگام بوت شدن، تنها اجزای مورد اطمينان سيستم‌عامل را بارگذاری می‌کند. Windows Defender نيز همه تمهيدات کامل ضدويروس را شامل می‌شود و يک سد امنيتی با نام App Reputation نيز شما را از نصب کردن برنامه‌های مشکوک باز می‌دارد.

منبع:http://www.shabakeh-mag.com
ارسال توسط کاربر محترم سایت : hasantaleb